null 19/C1 - Third National Conference. Nanotechnologies and nanomaterials in the food sector and their safety assessment. Istituto Superiore di Sanità. Rome, February 18, 2019. Abstract book.Edited by Federica Aureli, Francesca Ferraris, Francesca Iacoponi, Andrea Raggi, Sara Savini, and Francesco Cubadda2019, x, 31 p. ISTISAN Congressi 19/C1

19/C1 - Third National Conference. Nanotechnologies and nanomaterials in the food sector and their safety assessment. Istituto Superiore di Sanità. Rome, February 18, 2019. Abstract book.
Edited by Federica Aureli, Francesca Ferraris, Francesca Iacoponi, Andrea Raggi, Sara Savini, and Francesco Cubadda
2019, x, 31 p. ISTISAN Congressi 19/C1

This volume gathers the abstracts of the contributions presented at the “Third National Conference on nanotechnologies and nanomaterials in the food sector and their safety assessment”. The conference was co-organized by the Department of Food Safety, Nutrition and Veterinary Public Health of the Italian National Institute of Health and by the Directorate General for Food Hygiene and Safety and Nutrition of Italian Ministry of Health. The volume provides an overview of the applications, regulation, analytical determination, toxicology and risk assessment of nanomaterials in food products.
Keywords: : Nanomaterials; Nanoparticles; Food safety; Risk assessment

Terzo convegno nazionale. Nanotecnologie e nanomateriali nel settore alimentare e loro valutazione di sicurezza. Istituto Superiore di Sanità. Roma, 18 febbraio 2019. Riassunti.
A cura di Federica Aureli, Francesca Ferraris, Francesca Iacoponi, Andrea Raggi, Sara Savini, e Francesco Cubadda
2019, x, 31 p. ISTISAN Congressi 19/C1(in English)

Questo volume raccoglie i riassunti dei contributi presentati durante il “Terzo Convegno Nazionale nanotecnologie e nanomateriali nel settore alimentare e loro valutazione di sicurezza”. Il convegno è stato co-organizzato dal Dipartimento di Sicurezza Alimentare, Nutrizione e Sanità Pubblica Veterinaria dell’Istituto Superiore di Sanità e dalla Direzione Generale per l'Igiene e la Sicurezza degli Alimenti e la Nutrizione del Ministero della Salute. Il volume offre una panoramica sulle applicazioni, la normativa, la determinazione analitica, la tossicologia e la valutazione del rischio dei nanomateriali nei prodotti alimentari.
Parole chiave:Nanomateriali; Nanoparticelle; Sicurezza alimentare; Valutazione del rischio

Pubblicato il 08/01/2019